5. jul. 2011

Lev livet... sakte...

Idag fant jeg enda en ny herlig blogg som heter Bare Bea. Det er helt utrolig hvor mange kreative og fine blogger som finnes der ute og i hvor godt humør man blir av den herlige inspirasjonen. Idag er det et gammelt innlegg fra henne som jeg gjerne vil dele med dere. Den er om hvordan man kan ta bedre vare på de små øyeblikkene i livet og leve i nuet. Noe som jeg trenger stor trening i. Jeg har alltid hodet mitt inn i neste handling, shoppingtur, ferietur og klarer nesten aldri å sitte stille. Hvertfall ikke i hodet ;) Takk Bea for god inspirasjon. Vil også anbefale alle å kikke innom henne da siden hennes er helt nydelig! Et lite utdrag av innlegget nedenfor med bilder hentet fra weheartit.com:


TRE ENKLE ØVELSER:
Her er tre øvelser du kan teste ut hjemme når du føler deg stresset og ufokusert.


1. Gå en stille tur.
Sett av ti minutter til å gå en runde rundt nabolaget. Lytt til tankene dine. Når en tanke eller følelse dukker opp i bevisstheten din, kall den ved navn eks. uro. Gjenta ordet et par ganger. Dette gjør deg oppmerksom på egne tanker og følelser som skaper f.eks. uro. Legg merke til om det er visse tanker som fremkaller denne følelsen.2. Pust med magen.
Sett deg på en stol og lukk øynene. Kjenn hvordan magen utvider seg når du puster inn og synker inn når du puster ut. Følg hvert ånderett på denne måten og hver gang en tanke avbryter deg, noter denne ned uten å vurdere den. Å puste med magen hjelper deg å finne roen og ta tilbake kontrollen over deg selv.3. Øv deg på å sitte.
Sitt på gulvet og vær helt stille i samme stilling. Observer tankene som flyr forbi og la dem flagre videre. Dette er en hurtigstart på en meditasjonsteknikk som trener deg opp til å vende tilbake til øyeblikket her og nå.


LÆR DEG Å LEVE I NUET:
Å bruke alle sansene er nøkkelen til et rikere liv. Her er tipsene som gradvis vil lære deg å ta vare på de små øyeblikkene.

Vær oppmerksom på sansene dine.
Hør på kaffekokeren mens den brygger, merk deg fargen på koppen du heller i og kjenn varmen fra den. Lukt og merk deg duften, smak og forsøk å bestemme om kaffen er sterk eller svak, smaker beskt eller søtt.

Ta inn synet av maten.
Se hvordan den er laget. Trekk duften av den langt ned i lungene. Tygg sakte og bruk smaksløkene for alt de er verdt. Om tankene flyr avsted, stans et øyeblikk og vend atter oppmerksomheten mot tyggingen.


Lytt uten å vurdere.
Lær deg å lytte til hvilken som helst lyd uten å vurdere den. Lytt til den som prater uten å avbryte eller pønske ut hva du selv skal si.


Gå sakte.
Ta et steg av gangen. Kjenn hvordan foten løfter seg fra bakken og hvordan kneet og benet løftes. Følg hele bevegelsen og merk deg hvordan det føles.

Vær optimistisk
Forskere på Mayo Clinic in Rochester i Minnesota har funnet ut at mennesker med et optimistisk livssyn hadde 50% større sjanse for å leve lenge i forhold til pessimister. Optimistene var mindre stresset, løste problemer lettere og hadde bedre blodtrykk, viste undersøkelsen. Så det er bare å se lyst på livet.

Det aller viktigste er at du finner glede i de små tingene som en kopp med favorittdrikken (og kanskje i favorittkoppen), en ny kjole, en god latter, iskrem med sjokoladetopping og alle de hundre små tingene som utgjør hverdagen! Fin tirsdag

Klemmer fra AC2 kommentarer:

Maias Fabelaktige Verden sa...

Inspirerende og herlig innlegg i dag...

Ønsker deg en fabelaktig tirsdagskveld :)
Klem og smil

Fjonge dager sa...

:) Jeg kan også bli flinkere til å leve her og nå – nyte øyeblikkene. Det er fort gjort å fokusere mye på det som «skal skje» og ting man gleder seg til. Fortsatt god sommer, AC!